Parfe de zmeură

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 ouă
30 g zahăr
75 g zmeură
100 ml smântână
Îți trebuie pentru sos:
250 g zmeură
150 g mure
100 g afine
100 g coacăze
100 g căpșuni
1 linguriță suc de lămâie
zahăr pudră (după gust)
Îți trebuie pentru decor:
1 lingură smântână acră
1 lingură zahăr pudră
1 lingură smântână dulce
suc de lămâie
câteva fructe de pădure
Pregătești așa:
Bați spumă ouăle cu zahărul, apoi amesteci restul ingredientelor, mai puțin zmeura, pe care o treci mai întâi prin sită pentru a îndepărta semințele.
Sucul obținut îl adaugi peste spuma de ouă, apoi încorporezi smântâna. Pui compoziția într-o formă la înghețat.
Pregătești sosul așa:
Pasezi fructele cu mixerul, le treci prin sită, adaugi sucul de lămâie și zahărul.
Păstrezi 1/3 din fructe pentru decor. Pe fiecare farfurie pui sosul de fructe, apoi parfeul scos din formă și decorezi cu fructe și un moț de smântână.

Pregătire: 30 minute; Răcire: 2-3 ore
Rețetă de Mihaela Ungheanu, sat Strâmbeni, com. Căldăraru, jud. Argeș

Iată aici o altă rețetă de parfe.

Add Comment