Parfe de ness în coșulețe

Parfe de ness în coșulețe este un desert care încântă pe toată lumea. Are un aspect deosebit, un gust deosebit și îl putem servi la evenimente deosebite.
Zahărul brun este fabricat într-un proces chimic diferit de zahărul alb, având o structură chimică diferită. Această diferență face ca zahărul brun să fie foarte atractiv pentru persoanele care doresc să-și reechilibreze dieta, să fie mult mai sănătoși.
Zahărul brun a intrat în uz popular odată cu creșterea plantațiilor europene de zahăr în Caraibe, în anii 1700. A fost utilizat pe scară largă ca îndulcitor în Anglia și în coloniile sale americane, deoarece în acele vremuri, era mult mai ieftin decât zahărul alb.

parfe

Foto: Parfe de ness în coșulețe – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru coșulețe:
1 1/2 cană făină
1 linguriță esență de vanilie
1/3 cană zahăr brun
1/2 linguriță praf de copt
1 ou
1 praf de sare
6 linguri unt topit
2 linguri pepite de ciocolată
Îți trebuie pentru parfe:
120 g ciocolată de menaj
250 ml lapte
4 gălbenușuri
75 g zahăr
100 g frișcă
1 linguriță nes
Pregătești așa:
Pentru coșulețe, mixezi untul cu zahărul, oul, esența și sarea. Adaugi treptat praful de copt, făina, apoi încorporezi pepitele de ciocolată. Întinzi aluatul în strat gros de 5-6 mm și tai bucăți cu care tapetezi formele de brioșe sau tarte. Coci la foc mediu, 15 minute, în cuptorul preîncălzit. Rezultă 12-15 coșulețe, în funcție de mărimea formelor pentru tarte.
Topești la bain-marie ciocolata în lapte. Mixezi gălbenușurile cu zahărul, iar după ce ai obținut o compoziție spumoasă, torni treptat ciocolata topită și adaugi nesul. După ce crema se răcește, adaugi frișca, omogenizezi și pui compoziția într-o caserolă de plastic, la congelator, pentru 3 ore. Servești parfeul în coșulețele de aluat fraged, cu ciocolată.

Pregătire 40 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Emilia Gurghian, Târgu Mureș, jud. Mureș

Încearcă și rețeta de aici.

 

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!