Parfe de caise

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 1/2 pahar pulpă de caise
1 1/2 pahar zahăr tos
3 ouă întregi
1 lămâie
500 g frișcă bătută
Pregătești așa:
Cureți atâtea caise de coajă cât să rezulte cantitatea indicată, le dai prin sită sau prin mașina de tocat inoxidabilă și măsori cu paharul, apoi le stropești cu zeamă de lămâie și le amesteci. Ouăle întregi, împreună cu zahărul, le bați cu telul, adaugi pulpa de caise și bați în continuare până devine spumoasă.
Încorporezi frișca și torni parfeul într-o formă stropită cu apă, apoi o introduci în congelator. Înainte de a servi parfeul, învelești forma într-un prosop fierbinte sau o scufunzi pentru o clipă în apă fierbinte.
Răstorni forma și așezi preparatul cu lingura, în cupe. Ornezi parfeul cu frișcă și îl servești împreună cu pișcoturi de șampanie.

Pregătire: 40 minute; Răcire: 2-3 ore
Rețetă de Dana Chican, Constanța

Intră aici și vei găsi rețeta unui parfe gustos.

Add Comment