Parfe de ananas

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
280 g ananas din compot
2 ouă
120 g zahăr
500 g frișcă bătută
2 linguri lichior
2 cubulețe ciocolată și câteva frunze de mentă pentru decor
Pregătești așa:
Amesteci ouăle cu zahărul, într-un vas așezat pe bain-marie, până când compoziția se îngroașă. Iei vasul de pe foc, adaugi esență după gust și omogenizezi, apoi amesteci periodic, până când crema se răcește. Încorporezi apoi 2/3 din ananasul tăiat cubulețe, lichiorul și frișca bătută.
Torni compoziția într-o tavă pentru chec tapetată cu folie alimentară, o acoperi cu folie sau hârtie de copt și păstrezi vasul în frigider pentru 6 ore.
Înainte de a servi parfeul, pui vasul în puțină apă călduță și răstorni înghețata pe un platou. Decorezi cu bucăți de anans și tai felii groase de 3 cm. Poți să ambalezi feliile în folie de aluminiu și să le păstrezi în congelator până în momentul servirii.

10 porții; pregătire: 20 min; congelare: 6 h

Rețetă de Lenuța Vrânceanu, Izvoru, jud. Prahova

Add Comment