Parfe cu zmeură

Un desert delicios, Parfe cu zmeură, este rețeta de înghețată pe care o prezentăm mai jos.
Conform dicționarului „Larousse Gastronomique„, „parfait este un desert rece, preparat în două straturi de cremă delicate, ce îi permite să nu se topească repede.„ La început parfait era o înghețată cu aromă de cafea. Faptul că este o înghețată delicioasă, deosebită și apreciată de toate persoanele care o savurează, este chiar numele „parfait„ care în limba franceză înseamnă „perfect„.
Pentru ca un parfait să fie cât mai apetisant, trebuie să fie din înghețată sau fructe de pădure (deci un strat rezistent), apoi urmează fructele tăiate foarte subțire. Dacă înghețata (de vanilie) se topește, aceasta se va amesteca cu siropul fructelor, rezultând niște arome la care greu veți rezista.
În prezent sunt o multitudine de moduri de preparare a parfe-ului, cu care ne bucurăm papilele gustative, rețete mai ușoare sau mai complicate, dar toate deosebit de gustoase.

parfe

Foto: Parfe cu zmeură – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
150 g zahăr
3 gălbenușuri
150 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
1 pahar coacăze
1 pahar zmeură
500 ml frișcă
Pregătești așa:
Freci gălbenușurile cu zahărul și cu zahărul vanilat. Adaugi treptat și laptele, după care pui compoziția la fiert, bătând cu telul, până când amestecul se îngroașă. Lași apoi la răcit. Bați frișca și o dai la rece. După ce frișca este rece, încorporezi și fructele zdrobite și torni totul într-o tavă de cozonac, tapetată cu folie alimentară, transparentă. Introduci apoi vasul în congelator, circa 3 ore, până îngheață.
Servești parfe-ul decorat cu fructe și cu un sos de fructe de pădure.

Pregătire: 30 minute; Răcire: 3 ore
Rețetă de Liliana Dragomir, București

Încearcă și rețeta de aici.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!