Parfé cu zmeură și coacăze

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
150 g zahăr
3 gălbenușuri
150 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
1 pahar de coacăze
1 pahar de zmeură
500 g frișcă
Pregătești așa:
Freci gălbenușurile cu zahărul și cu zahărul vanilat, adaugi treptat laptele și pui totul la fiert în bain-marie, bătând cu telul încontinuu, până se îngroașă. Apoi lași la răcit.
Încorporezi, după ce s-a răcit, frișca și fructele zdrobite și torni totul într-o tavă de cozonac tapetată cu folie transparentă. Dai apoi la congelator cam 3 ore până îngheață.
Servești parfé-ul decorat cu fructe și cu un sos de fructe sau fără. Deliciu răcoros, păstrând întreagă aroma fructelor, acest desert este perfect pentru vară.

Pregătire: 45 minute; Răcire: 3 ore
Rețetă de Alina Pop, loc. Iclod, jud. Cluj

Iată aici un parfe delicios.

Add Comment