Parfait cu vișine și fructe confiate

Foto: Mihai Nicolae

Parfait cu vișine și fructe confiate

Rețetă de Constantin Codrin Ursachi, Bacău

Preț: 35 lei-10-12 porții

Pregătire: 30 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 2 linguri făină, 1 pliculeț zahăr vanilat (pentru foaia de ruladă)

Îți trebuie pentru umplutură: dulceață de vișine, fructe confiate, 500 ml înghețată de fructe, 500 ml înghețată de vanilie, frunze de mentă pentru ornat

Pregătești așa: Separi ouăle, iar gălbenușurile le freci cu un praf de sare. Bați albușurile spumă cu zahărul vanilat și făina. Omogenizezi cele două compoziții. Tapetezi tava cu hârtie pentru copt și coci aluatul 10 minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă. Scoți foaia caldă și o așezi pe o tavă de yena îngustă, cum e cea de cozonac, tapetată cu folie de aluminiu. Pui un strat de înghețată de fructe, vișine din dulceață și deasupra fructe confiate. Mai adaugi un strat de vișine din dulceață, un strat de înghețată de vanilie. Întinzi pe toată suprafața cu atenție, să nu iasă din formă. Acoperi cu foaia de pe margine și înfășori totul în folie de aluminiu. Dai tava la rece și după ce e gata, servești parfait-ul ornat cu bobițe de vișine și furnzulițe de mentă.

Add Comment