Panna cotta cu sos de căpșuni

Panna cotta cu sos de căpșuni este desertul propus de noi. Panna cotta este un desert italian de cremă îndulcită, îngroșată cu gelatină și turnată. Este un desert foarte gustos pe care îl veți prepara într-un timp record.
Panna cotta este cel mai simplu desert, o budincă care se face din smântână, frișcă, zahăr și gelatină. Astăzi, panna cotta este făcută nu numai din smântână, ci și din lapte și uneori din iaurt. Crema poate fi aromatizată cu cafea, vanilie sau alte arome. Desertul pe bază de lapte sau iaurt este ușor și aerisit.
Își are originea în nordul Italiei, iar numele în traducere înseamnă „cremă gătită„ sau „cremă fiartă„. Acest desert este o versiune mediteraneană a jeleului, dar are anumite caracteristici specifice: o structură moale, o textură delicată și elastică, și un miros deosebit de vanilie.

panna cotta

Foto: Panna cotta cu sos de căpșuni – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
300 ml lapte
3 foi de gelatină
1 linguriță esență de vanilie
70 g zahăr
400 g iaurt
Îți trebuie pentru sosul de căpșuni:
1 cană căpșuni
2 linguri zahăr
1/2 linguriță amidon
2 linguri apă
Pregătești așa:
Înmoi foile de gelatină în lapte rece, cât să le acopere. Încălzești restul de lapte, iar când ajunge la temperatura de fierbere, iei vasul de pe foc și dizolvi zahărul și gelatina. După ce s-a mai răcit, adaugi esența, iaurtul și amesteci. Torni amestecul în forme din silicon pentru brioșe. Le păstrezi în frigider pentru 3-4 ore, până se întărește crema.
Speli fructele, le cureți și le tai cubulețe. Le fierbi împreună cu zahărul, la foc mediu. Amesteci apa și amidonul și le adaugi în sosul de căpșuni. Lași pe foc mic pentru încă 5 minute, amestecând încontinuu.
Scoți crema întărită din forme și o servești cu sosul.

Pregătire: 10 minute; Fierbere: 10 minute
Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

Cu drag vă oferim și rețeta Panna cotta cu jeleu din fructe de pădure, care, la fel, este un desert special.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!