Panna cotta cu jeleu din fructe de pădure

foto: Mihai Nicolae

Panna cotta cu jeleu din fructe de pădure

Rețetă de Nicoleta Stancu, Slobozia, jud. Giurgiu

Preț: 34 lei-4- 6 porții

Pregătire: 35 minute

Fierbere: 60 minute

Îți trebuie pentru sirop: 500 g fructe de pădure, 1 plic de gelatină, 500 g zahăr, 250 g cremă de brânză mascarpone, 300 g brânză ricotta, 350 g frișcă bătută, 1 esență de vanilie, 500 ml apă, mentă pentru ornat

Pregătești așa: Lași la început gelatina să se înmoaie în apă rece. Treci fructele prin apă rece și le amesteci cu zahărul și cu apa. Fierbi siropul până se leagă ca la dulceață, iei de pe foc și păstrezi puțin sos pentru ornat, iar în restul de compoziție pui gelatina și lași la răcit. În alt bol pui ricotta și mascarpone și bați, iar la final adaugi frișca și esența. Torni crema în forme, apoi pui fructele cu gelatina. Dai amestecul la frigider. Servești panna cotta cu sos de fructe de pădure, mentă și fructe proaspete. Pentru servire, alege cupe cu picior, pentru un efect mai elegant. Dacă ai cupe transparente, e și mai bine!. De asemenea, poți decora cu câteva fructe de pădure sau le poți pune pe o farfurioară alături, pentru ca fiecare să se servească.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!