Panna cotta cu căpșuni

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 ml smântână
200 ml lapte
50 g zahăr
100 g ciocolată albă
1 plic zahăr vanilat
300 g căpșuni
10 g gelatină
Îți trebuie pentru decor:
căpșuni întregi+zdrobite
Pregătești așa:
Pui smântâna împreună cu 100 ml lapte într-un vas și adaugi zahărul și zahărul vanilat. Rupi ciocolata albă în bucăți mici și le pui în lapte. Așezi vasul pe foc și amesteci încontinuu, până se topește zahărul și ciocolata. Iei de pe foc și pui deoparte. În laptele rămas dizolvi gelatina și o adaugi în crema de ciocolată. Pentru câteva minute pui vasul înapoi pe foc și amesteci încet, până începe să fiarbă ușor.
Zdrobești căpșunile cu furculița sau cu mixerul și le încorporezi în crema de ciocolată. Crema obținută o torni în formele dorite (forme de brioșă, formă de animăluțe etc.) și pui în frigider pentru o noapte. Înainte de servire, răstorni pe farfurie formele de panna cotta și decorezi cu căpșuni întregi și cu căpșuni zdrobite.

Pregătire: 45 minute; Răcire: 12 ore
Rețetă de Erzsebet Marton, sat Recea, com. Tulgheș, jud. Harghita

Iată aici o altă rețetă de panna cotta.

Add Comment