foto: Mihai Nicolae
Pachețele cu nectarine
Rețetă de Maria Buruiană, Iași
Preț: 12 lei-4 porții
Pregătire: 35 minute
Coacere: 15 minute
Îți trebuie: 1 foaie de aluat fraged decongelat (dacă este cazul), 2 linguri de migdale pisate, 2 lingurițe de zahăr cu aromă de scorțișoară, 4 nectarine mari tăiate în jumătăți și curățate de sâmburi, zahăr pudră pentru ornat, înghețată de vanilie pentru servit
Pregătești așa: Încingi cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapetezi o tavă de copt cu hârtie pergament. Tai aluatul în patru pătrate. Presari uniform pe aluat migdalele pisate și zahărul cu scorțișoară. Pui deasupra fiecărui pătrat câte două jumătăți de nectarină. Pliezi colțurile peste ele. Aranjezi pachețelele pe tava pregătită. Coci nectarinele în jur de 15 minute, până când devin aurii la suprafață. Presari deasupra zahărul pudră. Servești pachețelele împreună cu înghețată de vanilie.