Ochiuri cu caise

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 g aluat fraged
1 ou
250 g brânză de vaci
5 linguri de zahăr
3 linguri praf de budincă
2-3 linguri de lapte
60 g unt
1 gălbenuș
1 lingură coajă de lămâie
500 g caise (se pot folosi și caise din compot)
Pregătești așa:
Întinzi aluatul și îl tai în pătrate cu latura de aproximativ 7 cm. Răsucești colțurile aluatului către centru și presezi. Așezi „ochiurile” într-o tavă pentru copt, unsă cu unt sau cu puțin ulei. Bați oul și ungi bucățile de aluat.
Amesteci brânza cu zahărul și cu untul frecat spumă. Adaugi apoi gălbenușul, praful de budincă, laptele și coaja de lămâie. Amesteci bine, până obții o pastă omogenă.
În centrul fiecărei bucăți de aluat pui compoziția de brânză și acoperi cu câte o jumătate de caisă decojită. Introduci tava în cuptorul bine încins, la foc iute.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 35-40 minute
Rețetă de Cristina Bărbulescu, Ploiești, jud. Prahova

Intră aici și urmărește modul de preparare a unei rețete de prăjitură.

Add Comment