Nuga

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă propusă de Adriana Pancu, București

Preț: 10 lei-8-10 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 8 minute

Îți trebuie: 3 albușuri, 100 g zahăr pudră, 100 g miere, 50 -100 g nuci, 2 foi napolitane

Pregătești așa: Pui albușurile într-un vas la bain-marie și le bați spumă tare împreună cu zahărul și mierea încălzită în prealabil. Bați până se țin albușurile tare pe paletele mixerului. Dai deoparte și amesteci cu nucile mărunțite pe care le-ai prăjit puțin într-o tigaie fără grăsime. Amesteci bine. Tapetezi o tăviță cu folie de plastic, pui prima foaie de napolitană și deasupra repartizezi în strat uniform crema, apoi acoperi cu ultima foaie de napolitană. Nivelezi frumos cu un cuțit, acoperi cu altă folie de plastic și dai nuga la rece până a doua zi.

Add Comment