Nuga glace

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g zahăr
100 ml apă
200 g migdale nesărate
3 ouă
500 g frișcă
1 compot fructe (ananas, mango, papaya)
100 g nucă de cocos
Pregătești așa:
Pui la topit într-o cratiță 250 g de zahăr cu 100 ml apă pentru a forma un caramel, adaugi apoi migdalele prăjite, amesteci câteva secunde și răstorni amestecul de praline pe o foaie de copt, o lași la rece timp de 1/2 oră și apoi rupi amestecul în bucăți. Mai formezi un caramel din restul de zahăr, iar când e gata, îl pui în vasul pentru mixer, adaugi 3 gălbenușuri și amesteci la viteză medie timp de 5 minute. Torni peste caramel frișca bătută. Separat, bați 3 albușuri cu puțin zahăr. Pui albușurile peste crema de frișcă, apoi fructele scurse bine, nuca de cocos și pralinele bucățele, amestecând de jos în sus. Dai totul la rece timp de 5-6 ore. Poți amesteca fructele și migdalele în compoziție sau le folosești doar la decor. Este excelentă pentru orice ocazie.

6 porții
 – Pregătire: 40 minute 
FIERBERE: 20 minute
Rețetă de Lăcrămioara Sabău, sat Pricaz, com. Turdaș, jud. Hunedoara

Iată o altă rețetă de nuga aici

Add Comment