Nuci vieneze caramelizate

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
300 g miez 
de nucă 
jumătăți
100 g biscuiți 
de ovăz
200 g zahăr
100 ml apă
100 g miez 
de nucă 
pentru ornat
Pregătești așa:
Pui într-un vas apa și zahărul și le lași la foc mic, amestecând continuu să se topească, apoi adaugi jumătățile de miez de nucă și lași să fiarbă până scade apa și nucile se rumenesc ușor.
Între timp, sfărâmi biscuiții și îi adaugi peste compoziția de caramel cu nuci.
După ce a scăzut lichidul, răstorni amestecul pe un platou și-l întinzi repede ca să nu se lipească nucile între ele.
Apoi presari repede miezul de nucă, fără să se lipească de caramel. Servești după ce s-a răcit.
Este un desert ideal împreună cu o cafea fierbinte sau se pot servi după-masa, la gustarea de la ora 5, cu o ceașcă de ceai fierbinte și aromat.

 

6 porții 
Pregătire: 10 minute 
FIERBERE: 10-15 MINUTE
Rețetă de Rozalia Șuba, Ocna-Mureș, jud. Alba



Add Comment