Nice Cream cu căpșuni și banane

O cremă delicioasă și ușor de preparat, Nice Cream cu căpșuni și banane, este oferta noastră de desert. Pentru această rețetă, printre altele, vom folosi banane, fructe pe care le consumăm deseori. Dar ce știm despre ele?  Bananele îşi datorează numele termenului de „banema”, întâlnit în Guineea. Cultivarea acestui fruct a început înaintea orezului şi primele indicii duc spre zona insulei Papua. În anul 327 î.Hr, Alexandru cel Mare şi armatele sale au descoperit bananele în timpul unei campanii din Asia şi au adus delicioasele fructe în lumea vestică, mai precis în zona Mediteranei. Mai apoi, cuceritorii islamici le-au adus în Palestina şi Madagascar. Bananele previn anemia, constipația, depresia, arsurile gastrice, stresul, ulcerele și sunt „hrană pentru creier„. Dar…. bananele, consumate în cantități mari, pe o perioadă îndelungată de timp, pot schimba ADN-ul uman; este un fruct radioactiv (consumând peste 50 de banane); cantitatea de apă din banane este similară cu cea din corpul uman. Acest fruct conţine 23% carbohidraţi şi doar 0,2% grăsimi, e hrănitor şi acţionează ca un veritabil energizant. În plus, datorită faptului că e bogat în proteine, este uşor digerabil. Dacă suferin de cădere de calciu sau ne scade glicemina, ne putem reveni ușor consumând o banană.

 

Foto: Nice Cream cu căpșuni și banane – Arhivă Burda România

Ingrediente:
3 banane mărime mare
500 g căpșuni
500 g iaurt vegetal cu aromă de vanilie
Pentru servire:
afine proaspete
rondele de banane
fistic prăjit
quinoa expandată
Pregătești așa:
Se decojesc bananele și se taie rondele. Căpșunele se spală, se usucă bine și se taie în două. Fructele se bagă în pungi și se dau la congelator peste noapte.
A doua zi se blenduiesc fructele cu iaurtul vegetal, în robotul de bucătărie.
Se servește „înghețata” astfel obținută cu afine proaspete, rondele de banane, fistic prăjit (se combină foarte bine cu aromă de căpșuni) și quinoa expandată.


Rețetă de Oana Bîrgăoanu, Lunca Câlnicului, jud. Brașov

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!