Negresă de post, cu nuci și stafide

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

 

Îți trebuie:
2 căni făină
1/2 cană zahăr sau după gust
1 plic zahăr vanilinat
1/2 cană ulei
1 cană apă minerală
1 cană nuci mărunțite
1 linguriță oțet
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
2-3 linguri stafide
1 linguriță esență de rom
opțional, zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Pregătești așa:
1. Amesteci într-un bol făina, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și pudra de cacao. Adaugi în acest amestec oțetul, uleiul, apa, amestecând încontinuu, până obții un aluat moale. Încorporezi stafidele, în prelabil hidratate timp de 15 minute, în apă călduță cu esență de rom.
2. Torni compoziția în tava de 20×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu margarină și tapetată cu făină. Coci prăjitura la 180º C, timp de 35-40 de minute. înainte de a o scoate din cuptor, probezi cu scobitoarea dacă aluatul este copt. După ce se răcește, o porționezi și presari bucățile cu zahăr pudră.

24 porții; pregătire: 15 min; coacere: 40 min

Rețetă de Ileana Varga, Boghiș, jud. Satu Mare

 

Add Comment