Negresă cu nucă de cocos și fructe

Foto: Negresă – foto cititor – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
200 g făină
100 g fulgi de nucă de cocos
100 g zahăr
200 ml lapte
100 ml ulei
4 linguri cacao
½ plic praf de copt
fructe din alcool (mure și vișine)
Pentru glazură: 
200 g ciocolată amăruie
Preparare:
Se pun toate ingredientele uscate (faină, zahăr, cacao, praf de copt, nucă de cocos) într-un vas și se amestecă, după care se adaugă uleiul, laptele și esența. Se amestecă totul bine. Se pune compoziția într-o tavă rotundă (Ø 24 cm ), pe fundul căreia se așază hârtie de copt. Din loc în loc se pun fructele și se dă tava la cuptor pentru 45 minute.

Foto: Negresă – foto cititor – Arhivă Burda România

Se scoate blatul la răcit, pe un grătar.
Între timp se topește ciocolata cu 50 ml lapte și se toarnă peste blat.  Se lasă puțin la rece să se întărească, apoi se poate servi prăjitura.


Rețetă de Monica Horoiu, Iași

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!