Negresă cu ciocolată și nucă de cocos

Negresă cu ciocolată și nucă de cocos, un deliciu de desert, nu foarte greu de preparat și rapid de consumat.
Nucile de cocos sunt unul din cele mai frumoase daruri pe care ni le-a oferit această planetă. Conțin o pulpă moale ce poate fi desprinsă cu lingura, alcătuită în mare parte din grăsimi saturate pure care au capacitatea remarcabilă de a regenera țesuturile oxidate și degenerate din cauza vârstei, îmbunătățesc funcționarea sistemului nervos, sporesc producția de lapte matern. Apa de cocos este aproape similară plasmei din sângele uman, pe care îl poate regenera. Reprezintă o sursă nutrițională excelentă pentru copii și hidratează foarte bine organismul.
Uleiul și smântâna de cocos au fost folosite ca aliment și remediu medicinal încă de la începuturile istoriei. Ayurveda (medicina indiană) și medicina tradițională polineziană recomandă aceste produse pentru proprietățile lor terapeutice și cosmetice. Nu se știe unde au apărut prima dată aceste plante, dar unii oameni de știință sugerează că locul lor de origine a fost Filipine, unde există cea mai mare densitate de cocotieri din lume.

negresa

Foto: Negresă cu ciocolată și nucă de cocos – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
4 ouă
500 g zahăr
200 g margarină
200 ml lapte
2 linguri cacao
100 g ciocolată
1 plic praf de copt
300 g făină
4‑5 linguri nucă de cocos
Pregătești așa:
Amesteci într‑un vas zahărul, margarina, cacaua și laptele. Le fierbi 4 minute. Păstrezi într‑un alt vas 15 linguri din acest sirop și dizolvi în el ciocolata. Mixezi gălbenușurile cu praful de copt, apoi adaugi siropul fără ciocolată, în prealabil răcit, făina și albușurile bătute spumă.
Amesteci și torni compoziția într‑o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci prăjitura la foc mediu, timp de 40 de minute. Pe prăjitura răcită, întinzi crema de ciocolată și presari nuca de cocos.
După ce se răcește, păstrezi prăjitura la rece până se întărește glazura.

Rețetă de Mihaela Cîrdei, Vicovu de Sus, jud. Suceava

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!