Muffins cu tahini și Pește alb cu usturoi

Muffins cu tahini și Pește alb cu usturoi, sunt două rețete foarte gustoase, pe care le oferim prietenilor noștri practic(i).
Tahini este o pastă preparată din semințe de susan măcinate. Este un ingredient extrem de important în prepararea hummus-ului și a altor mâncăruri din Orientul Mijlociu. Tahini are un gust de nucă, foarte plăcut. Pasta de tahini a pătruns în ultimii ani puternic în bucătăriile europene. Termenul japonez pentru tahini este „neri-goma”.

muffins

Foto: Muffins cu tahini

Muffins cu tahini

Îți trebuie:
400 g făină
2 lingurițe
praf de copt
3 linguri tahini
2 linguri miere
100 ml ulei de susan
400 ml lapte de soia cu cocos
100 ml sirop de arțar
1 fiolă esență de vanilie
4 plicuri zahăr vanilat Bourbon
puțină sare
semințe de cocos și susan
Pregătești așa:
Se pun toate ingredientele în bolul mixerului și se amestecă. Apoi se toarnă în adânciturile formei de muffins unse și tapetate cu făină (sau tapetate cu suporturi de hârtie pentru brioșe) și se coc 30-40 min, la cuptorul încălzit la foc mic (cca. 150 ºC). Se face testul cu scobitoarea. Când se scot din cuptor se ung cu tahini și se presară fulgi de cocos și semințe de susan.

Rețetă de Maria al Samman, com. Pișchia, jud. Timiș

 

peste

Foto: Pește alb cu usturoi

 

Pește alb cu usturoi

Îți trebuie:
1 kg pește alb (cod)
ulei
150 ml vin alb
1 căpățână usturoi
sare, piper, cimbru
Pregătești așa:
Se curăță peștele, se spală și se șterge cu șervet de hârtie. Se presară sare, piper și cimbru și se unge cu pasta de usturoi.
Se unge o tavă cu ulei și se pune peștele la cuptor, la foc mic; când este aproape gata se adaugă vinul și se lasă tava la cuptor încă 15 min.
Se servește peștele presărat cu mărar tocat mărunt.

Rețetă de Iordana Vasile, Buzău

Rețete preluate din Cărticica Practică nr. 02/2020
Foto: istock/guliver

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!