Moviliță cu piersici

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blat:
4 ouă
8 linguri zahăr
4 linguri ulei
1 cană făină (200 g)
arome (esență de vanilie sau rom)
cacao
Îți trebuie pentru cremă:
1 plic budincă de vanilie
300 ml frișcă lichidă
1 conservă de piersici în compot
esență de vanilie
1 plic gelatină
50 g ciocolată neagră amăruie
Pregătești blatul așa:
Separi albușurile de gălbenușuri. Mixezi albușurile cu zahărul până obții o spumă tare ca pentru bezea, adaugi gălbenușurile frecate cu un praf de sare, amestecând ușor cu o lingură de lemn. Pui făina amestecată cu cacao, iar la final uleiul și aromele. Aluatul îl torni într-o formă rotundă; îl coci la foc potrivit.
Pregătești crema așa:
Prepari budinca de vanilie, conform instrucțiunilor de pe plic, apoi o lași la răcit. Amesteci frișca bătută spumă, cu budinca de vanilie răcită, adăugată puțin câte puțin, amestecând bine cu ajutorul mixerului. Încorporezi apoi gelatina dizolvată la bain-marie. La final pui și ciocolata rasă.
Blatul răcit îl scobești. În scobitura blatului aranjezi piersicile din compot, iar crema obținută o pui peste piersici, sub forma unui mușuroi. Acoperi crema cu firimituri de la blatul scobit, apăsând ușor. Dai la rece pentru câteva ore.
Sfatul meu
Poți însiropa blatul cu zeama de la compotul de piersici, adăugând puțină esență de vanilie pentru aromă.

Rețetă de Florina Soare, Titu, jud. Dâmbovița

Iată aici un desert deosebit.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!