Mousse de ciocolată cu portocale

Mousse de ciocolată cu portocale, un tandem perfect de arome care se pun reciproc în valoare. Un desert special pe care îl putem prepara pentru invitați dar și ca desert la o masă în familie.
Portocalele au fost cultivate la început în Asia, acum mai bine de 6000 de ani, de unde au călătorit în Africa, Europa și mai târziu în America. Se crede că într-una din legendele din mitologia greacă ar fi apărut sub denumirea de „mere aurii”, pe care Hercule le-a furat din Grădina Hesperidelor.
Cel mai mare producător de portocale este Brazilia, distribuind aproximativ 17.8 milioane de tone pe an. 85% din cantitatea de portocale sunt transformate în suc. Poate nu știați, dar coaja de portocală conține niște substanțe care resping dăunătorii din grădină. Așa că, nu aruncați cojile de portocală, sunt un bun pesticid natural.
O portocală are aproximativ 2,3 grame de fibre, conține flavonoide, nu au un conținut ridicat de zahăr, dei au un indice glicemic scăzut.

mousse

Foto: Mousse de ciocolată cu portocale – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
200 g ciocolată
4 ouă
4 linguri zahăr
50 g unt
1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă
3 linguri zeamă de portocală
frișcă și felii de portocală pentru decor
Pregătești așa:
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă tare, pe baie de aburi, până capătă un aspect lucios.
2. Rupi ciocolata în bucăți și o pui într-un alt vas, pe bain-marie, să se topească împreună cu untul și zahărul. Amesteci până se topește zahărul și crema devine omogenă. Mixezi gălbenușurile cu zeama de portocală și le adaugi în crema de ciocolată, apoi încorporezi spuma de albușuri și coaja de portocală, amestecând cu mișcări delicate, circulare și verticale.
3. Repartizezi crema în pahare sau boluri și, după ce s-a mai răcit, o decorezi cu frișcă și felii de portocală. O poți servi la temperatura camerei sau după ce ai răcit-o puțin în frigider.

Pregătire 10 Minute; Fierbere 5 minute
Rețetă de Daniela Bostan, Galați

Intră aici și încearcă rețeta propusă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!