Minitorturi cu blat de cacao

Minitorturi cu blat de cacao, desertul ideal pentru un eveniment mai deosebit. Nu sunt greu de preparat aceste minitorturi, de aceea vă propunem rețeta.
Dacă vrei un tort economic, „de toate zilele”, cumperi un blat gata preparat și îl umpli rapid cu o cremă preparată la rece sau cu frișcă bătută cu puțin gem de fructe. Este primit cu mai multă bucurie decât o prăjitură obișnuită. Orice aniversare fără un tort este sărăcăcioasă. Tortul îi dă fast, îi subliniază importanța. Tortul este, orice s-ar spune, prăjitura ideală.

Foto: Minitorturi cu blat de cacao – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru miniblaturi:
110 g făină, 100 g zahăr
30 g cacao
8 g praf de copt
30 ml ulei de floarea-soarelui
80 ml lapte, 2 ouă
un praf de sare
Îți trebuie pentru cremă: 
400 ml frișcă
400 g ciocolată amăruie
1 esență de rom (fiolă)
Îți trebuie pentru sirop:
250 g zahăr
500 ml apă
1/2 baton de vanilie sau zahăr vanilat
Îți trebuie pentru decor:
alune glazurate
puțină cremă
Pregătești crema așa:
Pui ciocolata într-un vas și o topești timp de 1 minut la cuptorul cu microunde. Încălzești frișca într-un vas pe foc, apoi o torni peste ciocolata topită. Dai la rece amestecul pentru circa 30 de minute, după care adaugi esența de rom și bați totul cu mixerul la viteză redusă, până obții o cremă fină.
Pregătești blatul așa:
Într-un vas amesteci ouăle împreună cu laptele și uleiul, iar într-un alt vas cerni făina, 30 g cacao și praful de copt. Adaugi zahărul și praful de sare și amesteci bine ingredientele. Răstorni compoziția de lichide, adică cea formată din ouă, lapte și ulei, în vasul în care ai ingredientele uscate și amesteci bine cu o lingură de lemn, până vei obține o compoziție omogenă. În formele de muffins, pui circa 3/4 din compoziție (chiar și un pic mai puțin, deoarece cresc destul de mult în cuptor) și introduci formele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 20 de minute. După acest timp, lași miniblaturile să se răcească bine și le tai pe jumătate. Pregătești siropul și decorezi așa: Faci un sirop din zahăr, apă și 1/2 baton vanilie și însiropezi miniblaturile. Le umpli cu o parte din cremă, apoi le decorezi cu restul de cremă și cu alune glazurate.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Elena Harabagiu, Rm. Sărat, jud. Buzău

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!