Minitarte cu cremă de pepene galben

foto: Mihai Nicolae

Minitarte cu cremă de pepene galben

Rețetă de Bianca Raluca Panazan, Brașov

Preț: 22 lei-10 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie pentru aluat: 200 g unt, 250 g făină, 4 linguri zahă,r 1 ou

Îți trebuie pentru cremă: 4 gălbenșuri, 5 linguri zahăr, 50 g unt, zeama de la o jumătate de lămâie, 1 fiolă esență de vanilie, 1 cutie de 250 g mascarpon,e 600 g pepene galben curățat

Pregătești aluatul așa: Într-un castron pui untul la temperatura camerei, zahărul, făina și oul. Amesteci bine, până obții un aluat lipicios și ușor elastic. Pui aluatul într-o folie alimentară și îl dai la frigider pentru 1 oră. Pregătești crema așa: Într-un vas înalt pui gălbenușurile și zahărul și amesteci foarte bine. Pepenele, curățat de semințe și coajă, îl pui în robotul de bucătărie și îl faci pastă. Amesteci pasta cu gălbenușurile și dai compoziția la fiert, amestecând continuu până începe să se îngroașe. Iei de pe foc și lași să se răcească. Când s-a răcit, pui untul, esența și zeama de lămâie și dai la frigider. După vreo jumătate de oră, pui peste cremă și mascarpone, amesteci și dai iar la frigider. Scoți aluatul din frigider, îl frămânți puțin, presari făină pe masa de lucru și întinzi aluatul. Cu formele de minitarte tai aluatul. Tapetezi fiecare formă cu puțin ulei și făină, pui aluatul, îl întinzi bine în formă, iar cu o furculiță îl înțepi din loc în loc. Dai la cuptor timp de 20 de minute, le scoți și le lași la răcit. Umpli fiecare tartă cu cremă de pepene și lași la frigider până a doua zi, când sunt mai gustoase).

Add Comment