FOTO: Mihai Nicolae
Rețetă de Ioana Preda, București
Preț: 13 lei-10 porții
Pregătire: 35 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie: ■ 200 g făină ■ 150 g unt ■ 150 g zahăr tos ■ 2 ouă ■ 1 plic zahăr vanilat ■ 2 plicuri praf de copt
■ 50 ml lapte ■ 50 g fulgi de cocos
■ 10 ouă mici albe fierte tari ■ sare
Pregătești așa: Bați spumă untul moale cu zahărul și zahărul vanilat, peste care adaugi sarea, ouăle și făina. Amesteci cu praful de copt. Ungi cu unt formele de cozonac mici și le tapetezi cu făină. Umpli formele cu aluat până la 2/3 din înălțime. Introduci ouăle în centrul fiecărui cozonăcel. Dai formele în cuptor pentru 25-30 de minute, în cuptorul încălzit la 200 grade Celsius. După ce le-ai scos din cuptor, lași cozonăceii cam 5 minute, apoi îi scoți cu grijă din forme. Atenție! Speli ouăle înainte de a le pune la fiert cu oțet diluat.