Sabina Baboi, București
Îţi trebuie:
- 500 grame brânzică dulce
- 6 linguri zahăr pudră
- coaja de la o lămâie
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 300 ml lapte
- 4 linguri de griş
- stafide
- 400 grame nucă măcinată (eu am folosit nucă de cocos)
- opţional migdale măcinate sau fulgi de ciocolată.
Pregăteşti aşa:
Faci un griş cu lapte mai vârtos, în care adaugi zahărul şi coaja de portocale şi laşi să se răcească. Separat, într-un vas amesteci brânza cu stafidele, iar la final pui grişul răcit. Pasta obţinută trebuie să fie consistentă. Formezi bulgăraşi cât o nucă şi îi tăvăleşti prin nucă de cocos şi fulgi de ciocolată. Îi dai la rece pentru aproximativ o oră. Este un desert delicios şi sănătos pentru cei mici, dar şi pentru cei mari.