Mere umplute cu dovleac

Mere umplute cu dovleac, mirosuri ispititoare, ca din cuptorul bunicii. Un desert de post, pentru mari și mici.

Stafidele (pe care le vom folosi în prepararea acestui desert) sunt, în mod tradițional, uscate la soare, dar pot fi și deshidratate artificial în apă. Soiurile de struguri din care sunt făcute stafidele sunt, în general, cele fără sâmburi. Au puține grăsimi și colesterol. Ele sunt recomandate ca o gustare atât pentru cei ce vor să-și mențină greutatea sub control, cât și pentru cei ce vor să aibă o stare de sănătate bună.

Foto: Mere umplute cu dovleac – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
8 mere
500 g dovleac
100 g stafide
20 nuci
2 plicuri zahăr vanilinat
2 picături esență de rom
coajă rasă de lămâie
2 linguri miere
Pregătești așa:
Razi dovleacul și îl călești până scade și se formează o pastă. Îl amesteci cu mierea, stafidele, miezul de nucă tocat și coaja rasă de lămâie.
Tai merele în jumătate și le scoți casetele cu semințe și o parte din miez. Le umpli cu pasta de dovleac și le introduci în cuptorul cald, la 200 ºC, pentru 25 de minute.
Fierbi miezul de măr care ți-a rămas și îl pasezi. Îl amesteci cu zahărul vanilinat și cu esența de rom și fierbi sosul un minut. Servești merele cu acest sos.

Pregătire 45 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Elena Netcu, București

Add Comment