Mere suprapuse „Delicia”

Pentru rețeta pe care v-o prezentăm, Mere suprapuse „Delicia„, ca ingredient principal este mărul. Fructe delicioase, merele rezistă extrem de mult, chiar și în stare proaspătă, reușind să-și păstreze proprietățile nutriționale și aromatice aproximativ patru luni.
Plecând de la începutul lumii, mărul fiind „de neatins„, acesta fiind un simbol al cunoașterii, până la basmele românești unde mărul era fructul de aur, astăzi este unul dintre cele mai consumate fructe. Mărul, consumat cu tot cu coajă (spălat foarte bine), asigură un aport crescut de vitamine, minerale: vitamina A și C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic și antioxidanți.

Foto: Mere suprapuse „Delicia” – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
4 mere mai mari
200 ml bere
1 ou + 1 lămâie
200 g făină + 4-5 linguri făină
1 linguriță zahăr
puțină sare
1 linguriță praf de copt
ulei pentru prăjit
Îți trebuie pentru umplutură:
dulceață, la alegere
Îți trebuie pentru ornat:
înghețată
Pregătești așa:
Cureți merele de coajă și, cu ajutorul aparatului special, le scoți mijlocul cu semințele. Apoi le tai rondele, le pui într-un bol și le stropești cu zeamă de lămâie.
Într-un alt bol pui 1 ou, zahărul, sare, praful de copt și berea și mixezi bine. Apoi adaugi făina în ploaie și mixezi până obții o compoziție puțin mai groasă decât cea pentru clătite.
Treci merele prin făină (cele câteva linguri) și le pui în compoziția pregătită. Pui uleiul la încins și frigi merele, doar câteva minute, pe ambele părți. Se vor rumeni și vor arăta grozav. Apoi ungi fiecare bucată cu dulceață, pui altă bucată de măr și o ungi, de asemenea, cu dulceață. Eu am folosit 3 rondele.
Așezi rondelele pe un platou și pui deasupra câte o cupă de înghețată, în momentul servirii. Este un desert deosebit: gustos, aspectuos și care place tuturor.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Catița Petrovici, com. Svinița, jud. Mehedinți

Încercați și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!