Mere coapte umplute cu nuci și miere

mere coapte

Ești în căutarea unui desert rapid, ieftin, simplu de preparat, dar sănătos și delicios în același timp? Această rețetă de mere coapte umplute cu nuci și miere va cuceri întreaga familie!

Acest preparat nu folosește zahăr, ci doar puțină miere (sau sirop de agave, după preferințe). De aceea, e bine să alegi mere dulci. Îți recomandăm să guști din miez după ce îl scobești – în caz că ai nimerit niște mere care nu ți se par suficient de dulci, adaugă puțină miere și în umplutură.

Iată cum se prepară aceste mereu coapte umplute cu nuci și miere:

Ingrediente

  • 6 mere
  • 350 gr nuci
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 1 linguriță de margarină
  • 3 lingurițe de miere sau sirop de agave
  • anason stelat, merișoare și mentă pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Toci fin nucile, apoi le combini cu scorțișoara într-un castron.

Tai o felie subțire din fundul merelor, astfel încât să devină plate, pentru a nu se răsturna în timpul coacerii.

Tai un capac în fiecare măr și scoți miezul cu ajutorul unei lingurițe, dar și puțin din „pereți”. Nu îți face griji, nu trebuie să arate perfect!

Separi miezul de semințe și îl toci, apoi combini cu amestecul de nuci și scorțișoară.

Umpli merele cu acest amestec, apoi pui o bucată de margarină deasupra.

Dai merele la cuptor timp de 30 de minute, la 200 grade C (sau până când merele s-au înmuiat).

Scoți tava din cuptor și transferi cu grijă merele pe o farfurie. Le stropești cu puțină miere sau sirop de agave.

Opțional: pentru un aspect mai deosebit, decorezi cu anason stelat, câteva bobițe de merișoare și frunze de mentă proaspătă.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Lava cake cu sos de mure

Încearcă și: Prăjitură cu cremă de ness

 

Sursă foto: iStock

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!