Mere coapte cu nucă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 mere potrivit de mari
20-30 g unt
1 lingură zahăr
2 lingurițe dulceață de vișine sau de cireșe
3-4 linguri cu fulgi de migdale sau nucă tocată
Pregătești așa:
Încingi cuptorul. Speli merele, le cureți de coajă, doar 1-2 cm în jurul codiței. Le cureți apoi cu vârful unui cuțit și de semințe, având grijă să nu se străpungă la bază. Amesteci dulceața cu fulgii de migdale sau de nucă tocată.
În fiecare măr pui câte un vârf de cuțit de unt, apoi presari câteva cristale de zahăr și le umpli cu câte o linguriță de dulceață amestecată cu fulgi de migdale.
Așezi merele astfel umplute într-un vas cu unt, ales după dimensiunea merelor. Coci merele în cuptorul încins, la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute. Merele sunt bine coapte, dacă le poți străpunge ușor cu o scobitoare.
Când servești merele, le poți tăia în două. Sunt delicioase și potrivite pentru o zi de iarnă friguroasă.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Simona Andreea Ion, sat Potlogi, com. Potlogi, jud. Dâmbovița

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment