Lasagna cu brânză de vaci

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
6 foi lasagna
500 g brânză proaspătă de vaci
4 ouă
200 g smântână
coajă rasă de lămâie
50 g stafide
3 linguri zahăr pudră
4 linguri zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
50 g unt
Pregătești așa:
Pui într-o oală largă multă apă împreună cu 1 linguriță de sare și lași să fiarbă. Când apa începe să fiarbă, introduci pe rând (să nu fie înghesuite), foile de lasagna. Le lași să fiarbă la foc mic, până se ridică la suprafață, după care le scoți pe un prosop mare de bumbac, să se scurgă.
Între timp, freci gălbenușurile cu un praf de sare și cu zahăr pudră. Încorporezi smântâna, după care o pui la fiert pe baie de abur, amestecând până se îngroașă crema.
Pentru umplutură, pasezi brânza de vaci și o amesteci cu zahărul, coaja rasă de lămâie, stafidele și albușurile, bătute spumă tare cu zahărul vanilat.
Într-o tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt, așezi pe lungime, cap la cap, 2 foi de lasagna, acoperi cu un strat de cremă de vanilie și jumătate din cantitatea de brânză. Urmează 2 foi de lasagna, puse tot cap la cap, un strat de cremă, restul de brânză și ultimul strat de foi. Acoperi totul cu restul de cremă, iar deasupra presari bucăți mici de unt rece. Coci la foc potrivit, în cuptorul încins în prealabil, lăsând până ce lasagna se rumenește. Scoți lasagna din tavă a doua zi.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Irodiea Pantelemon, Suceava

Intră aici, vei găsi o altă rețetă cu lasagna.

Add Comment