Inimioară multicoloră

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
50 g făină
50 g pesmet
200 g zahăr
200 g nuci
8 ouă
1 plic zahăr vanilat
coaja rasă și zeama unei lămâi
Îți trebuie pentru cremă:
200 ml smântână
250 g nuci
250 g zahăr pudră
coajă rasă de lămâie
Îți trebuie pentru ornat:
100 g frișcă
flori de zahăr
bomboane și așchii de ciocolată rasă
Pregătești așa:
Freci gălbenușurile cu zahărul vanilat și zahărul tos, până devin cremoase și albicioase.
Adaugi coaja rasă de lămâie, zeama, nucile măcinate, pesmetul și făina. La sfârșit, adaugi albușurile bătute spumă și amesteci ușpr, până se încorporează toate ingredientele. Torni compoziția într-o tavă de tort în formă de inimioară, unsă cu unt și tapetată cu făină. Dai tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 35 de minute.
Pregătești crema așa:
Amesteci nucile măcinate cu zahărul pudră, coaja rasă de lămâie și smântâna, până obții o compoziție cremoasă, pe care o pui la frigider, până se coace blatul.
După ce s-a copt blatul, îl lași să se răcească în formă, apoi îl scoți pe un platou. Tai blatul în două pe orizontală, îl umpli cu crema de nuci și garnisești tortul cu frișcă, flori de zahăr, bomboane și așchii de ciocolată. Decorezi tortul după bunul plac.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!