Foto: Mihai Nicolae
Înghețată „Dementă”
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș
Preț: 14 lei-6 porții
Pregătire: 45 minute
Răcire: 4 ore
Îți trebuie pentru înghețată: 200 ml frișcă, 320 g zahăr, 4 ouă, 2 pliculețe zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie verde, 150 ml lapte, esență de mentă, 50 g fructe de pădure congelate (zmeură, vișine, mure etc), foi de napolitană, 3-4 frunze de mentă
Pregătești înghețata așa: Pui într-o crăticioară la foc mic, gălbenușurile, un praf de sare, zahărul vanilat, 150 g zahăr, laptele, coaja de lămâie și amesteci continuu, să nu se lipească. Când a început să fiarbă, lași să dea câteva clocote, oprești focul și lași la răcit. Separat, într-un bol, pui albușurile și le bați spumă, adaugi 150 g zahăr, zahărul vanilat și bați în continuare încă 10 minute. În alt bol, bați frișca cu 2 linguri de zahăr pudră și cu un pliculeț de zahăr vanilat. Amesteci cu celelalte două compoziții într-un bol mai mare. În crema obținută, pui esența de mentă. Torni amestecul în cutii și îl dai la congelator aproximativ 4 ore. Servești înghețata ornată cu frunzulițe de mentă, napolitană caramelizată și fructe decongelate în prealabil și scurse bine.