Înghețată de sfeclă roșie și portocală

Foto: Mihai Nicolae

Înghețată de sfeclă roșie și portocală

Rețetă de Mihaela Georgeta Voinea, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Preț: 15 lei-4-6 porții

Pregătire: 25 minute

Coacere: 60 minute

Îți trebuie: 4 bucăți sfeclă roșie medie, 2 portocale medii, 200 ml smântână, 200 ml iaurt, 1/3-1/2 cană zahăr tos

Pregătești așa: Speli bine sfecla cu apă rece, tai codițele și cotoarele, lăsând 1,5 cm de la baza sfeclei și o împachetezi etanș în două straturi de folie de aluminiu. Așezi sfecla într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și o coci în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, aproximativ 1 oră, până devine foarte fragedă și zemoasă. Îndepărtezi folia de aluminiu și lași sfecla să se răcească. După ce s-a răcit suficient, cureți pielea, tai cubulețe și le pasezi în blender. Speli bine portocala cu apă rece, o cureți de coajă, elimini partea albă a cojii, introduci coaja în blender, apoi zeama de la cele 2 portocale și le pasezi. Adaugi smântâna, iaurtul și zahărul tos și amesteci bine, până la omogenizarea completă. Treci comoziția printr-o sită fină, o pui într-un bol sau în forme speciale (în funcție de ce model dorești să obții), o acoperi cu un capac și o dai la congelator pentru câteva ore, până îngheață. Când servești această înghețată deosebită, o poți decora cu frunze de mentă.

Add Comment