Înghețată de ciocolată amăruie

Pentru zilele toride de vară, dar și în celelalte anotimpuri, înghețata este un desert de nerefuzat. Rețeta de Înghețată de ciocolată amăruie nu necesită timp îndelungat de preparare.
Se pare că începutul preparării înghețatei a fost acum două mii de ani în China. Spre deosebire de cea de astăzi era preparată din orez fiert în lapte, cu diferite arome. Pentru a îngheța compoziția era pusă în zăpadă. Mai târziu rețeta acestui desert a fost adusă de Marco Polo în Europa și Italia, după care s-a răspândit în toate țările.
Ciocolata amăruie pe care o vom folosi dă o aromă deosebită înghețatei. Ciocolata amăruie sau ciocolata neagră – conține cel puțin 35% praf de cacao și nu are printre ingrediente laptele praf. Pe piață sunt nenumărate sortimente de ciocolată, în funcție de cantitatea de cacao folosită. La fel și în cazul ciocolatei amărui, care este de mai multe feluri în funcție de cantitatea de zahăr folosită.

inghetata

Foto: Înghețată de ciocolată amăruie – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 ml lapte
100 g zahăr
3 ouă
2 linguri cacao neagră
50 g ciocolată amăruie
câteva picături zeamă de lămâie
1 lingură amidon
4 linguri frișcă
1 praf de sare
Pregătești așa:
Freci gălbenușurile cu 3 linguri zahăr, amidonul și pudra de cacao. Torni peste ele laptele fiert și răcit, mixând energic, ca să nu se formeze cocoloașe. Fierbi amestecul la foc mic, până se îngroașă și ajunge la consistența unei creme.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, zeama de lămâie și restul de zahăr. Le încorporezi în crema cu lapte și cacao, după care adaugi frișca și ciocolata amăruie tăiată bucățele. Omogenizezi și pui compoziția în congelator, pentru cel puțin 2-3 ore.
Poți să congelezi înghețata în forme speciale, ca să ai porțiile pregătite pentru servire.

Rețetă de Lenuța Vrânceanu, Izvoru, jud. Prahova

Încearcă și rețeta de înghețată de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!