Înghețată de caise cu cardamom

Suntem în luna octombrie, dar înghețata este una dintre preferatele mele. Vă ofer rețeta de Înghețată de caise cu cardamom, din cremă fină și plăcut aromată.
După cum veți vedea, pentru această rețetă de înghețată vom folosi și cardamom măcinat.
Cardamomul este o plantă înaltă (de până la 1,5 metri), perenă, asemănătoare ca formă cu trestia europeană. Este cunoscut și sub numele de chardamom sau hell și este originar din sudul Indiei, Ceylon și Malaysia. Cardamomul are o istorie veche, acesta fiind menționat în povestirile din „O mie și una de nopți„, fiind folosit pentru susținerea fertilității.
Este folosit ca medicament pentru oboseală, stări de anxietate și neliniște, este un stimulent și tonic general, echilibrează și stimulează energiile vitale.
Din florile galbene ies fructele mici și verzi, în formă de păstaie, care abia în cel de-al treilea an de viață se coc. Cardamomul are un parfum deosebit, fin şi puternic, dulce şi iute, ce lasă pe limbă un gust de lămâie, camfor şi portocală. Cardamomul este considerat al treilea cel mai scump condiment din lume (dupa șofran și vanilie).

cardamom

Foto: Înghețată de caise cu cardamom – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g caise bine coapte
150 g mascarpone
300 g frișcă
2-3 linguri rom sau lichior de caise
câteva picături de esență de rom
1 praf de cardamom măcinat fin
1 plic zahăr vanilinat
zahăr pudră sau miere, după gust
Pregătești așa:
Decojești caisele și le mixezi până când obții o pastă omogenă. Păstrezi câteva fructe pentru decor.
Mixezi mascarpone cu frișca, cardamomul zahărul vanilinat, romul și esența. Adaugi zahăr pudră, după gust, dacă dorești o înghețată mai dulce, apoi încorporezi piureul de caise.
Pui crema într-un vas de plastic cu capac și o congelezi 3 ore. Servești înghețată decorată cu felii de fructe proaspete.

Pregătire: 20 minute
Rețetă de Eva Vas, Boghiș, jud. Satu Mare

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!