Înghețată de busuioc

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Eugen Voinea, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Preț: 25 lei-15 porții

Pregătire: 40 minute

Răcire: 12 ore

Îți trebuie: 1 legătură mare de busuioc, 500 g zahăr, 250 g brânză mascarpone, 1,3 kg iaurt gras

Pregătești așa: Combini frunzele de busuioc cu zahărul. Amesteci bine cu ajutorul unui blender, până obții o pudră fină. Adaugi brânza mascarpone și iaurtul. Amesteci din nou foarte bine cu blenderul. Torni compoziția într-un recipient și o dai la rece pentru patru ore. Cu ajutorul unui mixer zdrobești apoi gheața și amesteci bine. Dai din nou înghețata la rece și mai repeți procedura de două ori. Lași apoi la rece peste noapte. Servești înghețata ornată cu frunze proaspete de busuioc.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!