Înghețată cu mazăre proaspătă

Foto: Mihai NIcolae

Înghețată cu mazăre

Rețetă de Alina Văcaru, Iași

Preț: 15 lei – 6-8 porții

Pregătire: 40 minute

Fierbere: 10 minute

Foto: Mihai Nicolae

Îți trebuie: 450 g mazăre proaspătă, 180 ml lapte, 150 g zahăr pudră, 375 ml smântână de 30% grăsime, 6 gălbenușuri,20 g frunze de mentă, tăiate mărunt

Pregătești așa: Fierbi 3 l de apă cu sare. Adaugi mazărea. O fierbi 7-10 minute. După ce a fiert, pui mazărea într-o strecurătoare și o introduci sub jet de apă rece, apoi o dai prin blender. Pui la foc mic într-o cratiță, laptele împreună cu zahărul. Într-un castron, mixezi smântâna și apoi adaugi piureul de mazăre. Separat, mixezi gălbenușurile și adaugi peste ele laptele cald. Pui apoi pe foc mic, până se îngroașă. Amesteci apoi cu smântâna bătută și o introduci în blender împreună cu frunzele de mentă. Dai înghețata la congelator și o amesteci din când în când. Este o înghețată cremoasă, cu un gust interesant. Mazărea fiartă și pasată asigură un piure consistent, iar smântâna grasă vine să completeze consistența. Personal, nu m-aș fi gândit că se poate face o înghețată delicioasă din mazăre, dar realitatea m-a contrazis. Cred că fiecare se poate juca cu gustul obținut, adăugând diferite esențe, suplimentar.

Add Comment