Înghețată cu cireșe de mai

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
300 g cireșe
3 ouă
2 plicuri zahăr vanilat
180 g zahăr tos
180 g smântână
50 g frișcă bătută
Pregătești așa:
Scoți sâmburii cireșelor și le pasezi, păstrând sucul. Bați foarte bine ouăle cu zahărul tos și cu zahărul vanilat.
Peste spuma de ouă, adaugi prin răsturnare smântâna, sucul cireșelor și jumătate din cireșele pasate.
Pui compoziția într-o caserolă și o dai la congelator, amestecând din când în când. Ornezi înghețata cu un moț de frișcă și cu 2-3 cireșe întregi.

Pregătire: 25 minute; Răcire: 4-6 ore
Rețetă de Ana Bodnar, com. Volovăț, jud. Suceava

Iată aici o rețetă de înghețată deosebită.

Add Comment