Înghețată cu caise

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
100 g zahăr pudră
100 g brânză de vaci
100 g smântână
350 g caise coapte
60 ml suc de lămâie
50 ml miere
1 ou
sare
coajă de la o lămâie
2-3 linguri lichior de caise
Pregătești așa:
Tai caisele în două, pui deoparte 4-6 jumătăți, iar restul jumătăților le tai mărunt. Adaugi sucul de lămâie, zahărul pudră și mierea. Le amesteci bine, până obții un piure; caisele le poți curăța înainte de coajă. Brânza dulce o amesteci cu smântâna, albușul, sare și le bați bine. Pui compoziția peste piure și le amesteci în continuare, apoi adaugi și coaja de lămâie rasă.
Compoziția obținută o pui în congelator timp de 15-20 de minute, o scoți, o amesteci din nou și îi mai adaugi, după gust, 2-3 linguri cu lichior de caise, apoi o introduci din nou în congelator. Când servești înghețata, o ornezi cu fâșii de caise.

Pregătire: 35 minute; Răcire: 2-3 ore
Rețetă de Sonia Miclescu, București

Intră aici și vei găsi un deliciu de înghețată!

Add Comment