Înghețata celor mici, cu nuci, alune și mure

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
30-40 sâmburi de nucă prăjiți
10-20 alune nesărate, prăjite
100 g brânză dulce (de vacă)
150 ml smântână dulce, grasă
puțină coajă de lămâie rasă
10 linguri zahăr
50 g mure sau alte fructe
Îți trebuie pentru decor:
sirop de mure sau fructe de pădure
1 frunzuliță de mentă proaspătă
Pregătești așa:
Într-un bol, amesteci brânza dulce cu 2 linguri de zahăr și coaja de lămâie.
Bați smântâna cu mixerul, împreună cu restul de zahăr, până devin o cremă, apoi adaugi murea și compoziția de brânză. Le mixezi puțin, să devină o cremă.
Într-o tăviță potrivită pentru cantitatea de compoziție, pui alunele și nucile, peste acestea torni compoziția obținută, dar ai grijă să nu amesteci cu lingura nucile cu această cremă. Lași la frigider 30 de minute, după care poți servi înghețata.
Asamblezi înghețata așa:
Pe o farfurie pui o bucată (sau mai multe) de înghețată, să fie cu nucile în sus (iar o bucată cu nucile în jos), iar peste înghețată stropești puțin sirop de mure și decorezi cu o frunză de mentă.

Pregătire: 30 minute; Răcire: 30 minute
Rețetă de Adina Chira, loc. Rus, com. Dumbrăvița, jud. Maramureș

Pentru că tot suntem în perioada pepenilor, intră aici și vei găsi o înghețată delicioasă din pepene galben.

Add Comment