Immaculata

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
400 g brânză dulce de vacă
200 g bucăți de ananas
100 ml suc de ananas fără zahăr
50 ml lapte degresat
1 foaie gelatină
1 lingură zeamă de lămâie
5 tablete zaharină
5 lingurițe fructoză
200 g curmale
100 ml iaurt dietetic
1 lingură miere
1 esență de vanilie
Pregătești așa:
Prepari gelatina conform instrucțiunilor de pe plic. Adaugi apoi gelatina peste brânza de vaci amestecată cu zeamă de lămâie, câteva picături de esență de vanilie, laptele, sucul de ananas și zaharina dizolvată în jumătate de linguriță de apă.
Încorporezi crema și o amesteci cu ananasul tăiat cubulețe. În formele de șarlotă, pui mai întâi un strat de cremă de brânză, la mijloc un strat format din curmale, apoi iar cremă de brânză. Lași crema la rece circa 2 ore.
Servești preparatul ornat cu iaurt dietetic, amestecat cu o linguriță de miere și curmale. Este o cremă lejeră, sănătoasă, potrivită pentru întreaga familie, mai ales în sezonul cald. În plus, arată și bine!

Pregătire: 35 minute; Răcire: 2 ore
Rețetă de Nagy Florentina Elena, Lupeni, jud. Hunedoara

Add Comment