Halva Lily

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
6 ouă
150 g unt 
300 g zahăr
1 lingură scorțișoară
400 g nucă măcinată
2 linguri cu cacao
250 g griș
1/2 pliculeț praf de copt
Îți trebuie pentru sirop:
500 g zahăr
625 ml apă
arome după gust (coajă de portocale, zahăr vanilat sau esență de vanilie, rom)
Pregătești așa:
Freci untul cu zahărul, adaugi gălbenușurile, unul câte unul, scorțișoara, cacaua, praful de copt stins cu puțin oțet, nucile, grișul și, în final, albușurile bătute spumă.
Amesteci bine pentru a obține o compoziție omogenă pe care apoi o pui într-o tavă de cozonac unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Dai la copt. După coacere, însiropezi compoziția cu un sirop preparat din zahăr, apă și arome după gust. Poți servi halvaua cu frișcă bătută.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Oana Otilia Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Add Comment