Prăjitură cu zmeură autumn bliss

Foto: Mihai Nicolae

Prăjitură cu zmeură autumn bliss

Rețetă de Margareta Bartha, Gherla, jud. Cluj

Preț: 25 lei-16 buc.

Pregătire: 50 minute

Coacere: 50 minute

Îți trebuie: ■ 800 g zmeură autumn bliss (acest soi de zmeură este un soi care dă rod toată vara, până toamna târziu; este o zmeură foarte bună pentru prepararea sosurilor, torturilor și gemurilor) ■ 1 kg de brânză de vacă semigrasă ■ 100 g stafide albe ■ 2 linguri de flori de soc uscate ■ 120 g unt ■ 250 g zahăr ■ 5 ouă ■ 1 lămâie verde ■ 1 plic de praf de copt 2 plicuri de budincă cu gust de căpșuni de culoare roz fără fierbere (poate fi și șarlotă), 50 g fulgi de migdale, 4 linguri de gem de zmeură

Pregătești așa: Speli și cureți zmeura de codițe, apoi o lași în strecurătoare să se scurgă bine. Într-un bol pisezi brânza de vacă și adaugi stafidele albe în ea. În alt bol freci zahărul cu untul topit la temperatura camerei, până devine spumos. Adaugi 2 ouă întregi și 3 gălbenușuri, frecând în continuare. Prepari șarlota după in-strucțiunile de pe plic. Adaugi brânza pisată și aromată în compoziția de mai sus. Aromezi cu coaja rasă de lămâie și florile uscate de soc. Presari praful de copt frecat cu o lingură de zahăr în cremă. Bați cele 3 albușuri spumă tare, adăugând un vârf de cuțit de sare. Cu o mișcare ușoară, încorporezi spuma de albușuri în toată compoziția. Adaugi zmeura, cu excepția câtorva, ținute pentru ornat. Iei o tavă, o ungi cu o lingură de unt, presari 2 linguri de biscuiți praf, torni compoziția în ea și introduci în cuptorul preîncălzit circa 50 de minute la foc moderat. Când s-a copt, scoți și ungi blatul cu gemul de zmeură și ornezi prăjitura cu zmeură. Deasupra, presari fulgi de migdale prăjite puțin fără grăsime. La masă, tai tortul în cuburi mai mari.

Add Comment