Ioana Becheanu, loc. Drăgotești, jud. Gorj
12 porții
Pregătire: 1 oră și 20 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie:
- 300 g făină
- 200 g unt
- 3 gălbenușuri
- 3 lingurizahăr pudră
- 1 pliculețzahăr vanilat
- 150 g gem
Pentru glazură îți trebuie:
- 250 g zahăr
- 2 albușuri
- 1 lingură zeamă de lămâie
Pregătești așa:
Freci făina cu untul, adaugi gălbenușurile, zahărul, vanilia, amestecând bine. Aluatul obținut îl ții la rece o oră. Întinzi o foaie subțire de 5 cm pe care o tai cu un păhărel mic. Rondelele obținute le umpli cu glazura rezultată din zahăr, albușuri, vanilia și zeama de lămâie. Așezi pe o tavă tapetată cu făină și coci la cuptor, la foc mic, cam 20-25 minute. Unești câte două rondele, la mijloc pui gem.