Guriță de student

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

12 porții
Pregătire: 1 oră și 20 minute
Coacere: 30 minute

Îți trebuie:

300 g făină
200 g unt
3 gălbenușuri
3 linguri zahăr pudră
1 pliculeț zahăr vanilat
150 g gem
Pentru glazură îți trebuie:

250 g zahăr
2 albușuri
1 lingură zeamă de lămâie
Pregătești așa:
Freci făina cu untul, adaugi gălbenușurile, zahărul, vanilia, amestecând bine. Aluatul obținut îl ții la rece o oră. Întinzi o foaie subțire de 5 cm pe care o tai cu un păhărel mic. Rondelele obținute le umpli cu glazura rezultată din zahăr, albușuri, vanilia și zeama de lămâie. Așezi pe o tavă tapetată cu făină și coci la cuptor, la foc mic, cam 20-25 minute. Unești câte două rondele, la mijloc pui gem.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!