Griskoch

Foto: Griskoch – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
2 ouă
50 g griș
4 linguri zahăr
200 ml lapte
coajă de lămâie rasă
1 plic zahăr vanilat
1 linguriță unt
Pregătești așa:
Separi albușurile de gălbenușuri. Mixezi bine gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr și cu coaja de lămâie rasă. Mixezi albușurile spumă tare și adaugi la compoziția de mai înainte, împreună cu grișul.
Ungi cu puțin unt fundul unui vas de iena sau al unei cratițe, în care torni compoziția. O dai la cuptorul preîncălzit și lași până se rumenește, la foc moderat.
Între timp, amesteci 200 ml lapte cu zahărul rămas și cu zahărul vanilat și pui pe foc până la fierbere. Imediat ce ai scos vasul din cuptor cu budinca fierbinte, torni peste aceasta laptele fierbinte. Laptele se absoarbe, iar budinca se umflă. Este delicioasă! Consumi preparatul după ce se răcește.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Eva Domokos, loc. Cehu Silvaniei, jud. Sălaj

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment