Grilaj – napolitană

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4 gălbenușuri
4 linguri lapte
400 g zahăr
200 g nucă prăjită și tăiată pe lung (subțire)
200 g unt sau margarină cub
3 foi de napolitană
Pregătești așa:
Pui la fiert 4 gălbenușuri cu 4 linguri lapte și cu 200 g zahăr. Lași să fiarbă până se îngroașă puțin și amesteci să nu se prindă de cratiță. Pui amestecul deoparte. Separat, arzi 200 g zahăr (caramel), în care pui nuca prăjită și tăiată pe lung. Adaugi acest amestec peste compoziția de gălbenușuri, împreună cu 200 g de unt sau de margarină. Fierbi amestecul până se topește untul, amestecând continuu să nu se prindă de cratiță. Cât e caldă, pui compoziția între cele 3 foi de napolitană (compoziția trebuie împărțită în 2). Peste foaia de napolitană pui o greutate pentru a se presa și o lași la rece până a doua zi. Tai grilajul rece în felii sau în romburi, după preferință. Este un desert foarte bun și spornic. Se pregătește destul de repede și este pe placul tuturor.

Pregătire: 45 minute › Fierbere: 10 minute
Rețetă trimisă de Voichița Nicodin, loc. Șagu, jud. Arad

Intră aici si găsești o rețetă deosebită.

Add Comment