Green Tea Macarons

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Ana Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

PREț: 29 lei-4-6 porții

Pregătire: 90 minute

Coacere: 15 minute

Îți trebuie: 125 g zahăr pudră (din comerț, cu amidon), puțină sare, 125 g migdale pudră, 10 g matcha (pudră de ceai verde), 100 g albușuri, 120 g zahăr tos

Îți trebuie pentru umplutură (ganache de ciocolată albă): 100 g ciocolată albă, 50 ml smântână dulce, 1 lingură matcha

Pregătești așa: Amesteci zahărul pudră cu matcha și cu pudra de migdale. Pudra de migdale o pregătești așa: mixezi la robot migdalele (cu pauze ușoare, să nu devină migdalele pastă) până se transformă într-o pudră fină. Apoi cerni totul. Separat, într-un bol mare bați albușurile cu un praf de sare. Când au început să se transforme în spumă, adaugi zahărul tos și mixezi în continuare. Albușurile trebuie să stea tare pe tel. Treptat, adaugi mixul de ingrediente uscate și, cu o spatulă, amesteci continuu. Aici e partea cea mai importantă, felul în care amesteci și cât timp, pentru că în funcție de acest lucru, macarons vor ieși perfect. Cu cât amesteci mai mult, cu atât compoziția se va înmuia, dar nu foarte mult. Poți face un test pe o farfurie: compoziția trebuie să curgă și să rămână deasupra cu un „moț”. Dacă acel „moț” se va lăsa repede, va mai trebui amestecat. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Într-o pungă, cu un vârf de ornat (dui) rotund, torni compoziția. For-
mezi apoi mici grămăjoare rotunde de compoziție, cu distanțe între ele. E bine să încerci să le faci pe toate de aceeași dimensiune. Lași macarons să se usuce pentru cca 1 oră. Când îi atingi nu trebuie să se lipească aluatul de deget. Coci macarons în cuptor la 180 de grade, timp de 15 minute. Lași macarons la răcit și apoi îi desprinzi ușor de pe hârtie. Pregătești așa: Topești ciocolata albă. Încălzești smântâna ușor și adaugi matcha. Amesteci bine până se dizolvă. Torni peste ciocolată și amesteci. Lași să se răcească bine și spumezi cu mixerul. Rezultă o cremă super delicioasă! Cu o linguriță umpli prăjiturelele.

În redacția Practic(ă) am încercat să preparăm macarons cu ceai verde solid, în loc de pudră de ceai verde. Diferă ca gust și culoare față de rețeta originală, cea cu matcha (ar fi trebuit să iasă macarons verzi), dar se pot face chiar și așa. Matcha găsiți în magazinele cu diverse condimente sau în cele cu produse naturale.

La vremea respectivă noi nu am găsit pudră matcha.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!