Rețetă propusă de Mihai Popescu, București
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 15 minute
Coacere: 35 minute
Îți trebuie:
- 1 pahar vin alb
- 1 lingură unt
- 1 lingură zahăr
- 6 linguri făină
- 4 ouă
- un praf sare
- ulei pentru prăjit
- 1 plic zahăr vanilat
Pregătești așa:
Pui la fiert vinul într-o cratiță cu o lingură de unt. Când clocotește iei de pe foc și adaugi repede făina, amestecând continuu, până se desprinde aluatul de pe cratiță. Îl lași să se răcească. Adaugi zahărul și gălbenușurile pe rând, un praf de sare și la urmă albușurile bătute spumă. Iei cu o lingură din compoziție și prăjești gogoșile în ulei încins. Le scoți cu o spumieră și calde le pudrezi cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
Le servești calde.